5 Bodybuilding Myter Du Virkelig Skal Stoppe med at Tro På

man enjoying his shake

Takket være fora og bloggere, er antallet af såkaldte bodybuilding-eksperter skudt i vejret. Som resultat, er internettet blevet oversvømmet med falsk information og myter der for længst er blevet bevist som værende forkerte, men som folk stadig tror på. Uanset om du prøver at opbygge mere muskel eller komme ind på bodybuilding-scenen, vil jeg gerne sikre mig at du har den korrekte information. Her er 5 bodybuilding-myter du virkelig skal stoppe med at tro på.

Myte Nr.1 – ‘Du kan træne en dårlig kost væk’

Dette rygte startede uden tvivl da disse mennesker der har en genetisk gave i form af en høj forbrænding indså at de spiste junkfood og stadig var tynde. Så til disse mennesker, du kan spise hvad du vil så længe du løfter vægte. Desværre er dette ikke tilfældet for størstedelen af os, især dem der går efter en fysik der er klar til konkurrencer.

Ernæring er vigtigere i bodybuilding end at løfte vægte, selvom der ikke er nogen tvivl om at de to går hånd i hånd. At følge et ordentligt ernæringsprogram betyder at du sætter dine kaloriebegrænsninger i løbet af din bulking, cutting eller clean-bulking faser. For at maksimere muskelvæksten, skal du følge en diæt med høj protein, høj kulhydrate og moderat fedt. Når det er tid til at cutte, holder du proteinindtaget højt men begynder at være mere selektiv med dit kulhydratindtag. Optælling af dine kalorier via en app som MyFitnessPal vil være nyttig til at sikre at du ikke spiser for meget eller for lidt.

Lad os sige at du prøver at blive sceneklar og du overspiser uden at tænke på kaloriebegrænsninger. Selvfølgelig vil vægttræning og cardio forbrænde nogle af de overskydende kalorier, men ikke nok til at gøre en forskel i en junk-baseret kost på 4000 kalorier om dagen. Derudover handler ernæring om mere end bare antallet af kalorier; det er omkring kvaliteten af disse kalorier.

Tror du at Phil Heath spiste pizza, is og pomfritter under hans træning til at blive Mr. Olympia? Bestemt ikke!

Myte Nr.2 – ‘Lave reps bygger, høje reps cutter’

Denne myte startede med de bedste intentioner; for at forsimple den lettere komplicerede proces ved at bulke og cutte. Det ville være rart hvis det var så simpelt, men denne myte er ikke baseret på nogen reelle videnskabelige undersøgelser.

Sandheden er, at for at opbygge større muskler, er du nødt til at stresse muskelvævet via den korrekte tid under belastning. Dette er repræsenteret I sekunder som de koncentriske, isometriske og excentriske bevægelser. For eksempel ville 2 / 0 / 2 kunne afkodes således:

  • 2 sekunders løft af ægten (koncentrisk)
  • 0 sekunders pause (isometrisk)
  • 2 sekunders sænkning af vægt (excentrisk)

Denne tidsbaserede stressfaktor udløser behovet for musklen til at tilpasse sig via vækst. Ja, lave repetitioner og tunge vægte spiller en rolle i muskel hypertrofi, men det er ikke den gyldne regel for muskelvækst. For at se de bedste muskelopbyggende resultater, skal du gennem en månedlig cyklus med et periodiseringsprogram med høje til lave repetitioner. Husk; Jo lavere repetitioner, jo tungere bør vægtene være.

Giv et forsøg til denne rutine:

  • Uge 1: Udholdenhed: 12 til 15 repetitioner
  • Uge 2: Hypertrofi: 8 til 12 reps
  • Uge 3: Styrke: 5 til 8 reps
  • Uge 4: Power: 1 til 5 reps

Myte Nr.3 – ‘No pain, no gain’

Der er bestemt et had-kærlighedsforhold med ømhed efter træning. Det er en sikker indikator på at dine muskler gennemgik en hård træning, men det begrænser også dine bevægelser i et par dage. Forsinket indtrådt muskelømhed (DOMS) er alt sammen en del af at opbygge muskler, men er det virkelig et tegn på at du gør fremskridt?

Ømhed efter træning er en dårlig måde at spore dine fremskridt på. Det er bestemt et fint tegn på at du aktiverer de korrekte muskelgrupper, men som en måde at bekræfte at du er på vej mod dine mål, er den forfærdelig.

Der er et par måder at se om du bliver større og stærkere, der er langt mere pålidelige end dine ømme muskler:

  • Du bør holde spor på din daglige træning. Dette inkluderer øvelserne der bruges, sæt, repetitioner, tempo og belastning. Du kan altid se tilbage på tidligere træninger og tilpasse dine nuværende træninger til at give den ekstra gas.
  • For at spore vækst, vil jeg anbefalede månedlige billeder af dine fremskridt, såvel som at bruge et målebånd rundt om de primære muskelpunkter: lår, talje, bryst og arme. Svælg i din ømhed, men forbliv videnskabelig omkring dine mål.

Myte Nr.4 – ‘Proteinshakes er kun til træningsdage’

Du træder ud af fitness, ryster flasken og drikker en valleproteinshake. Det er alt du skal bruge indtil din næste træning, ikke? Bestemt ikke! Mens det ikke er lige så udbredt som det engang var, er der stadig en idé om at proteinshakes ikke behøves på hviledage. Sandheden er at de er lige så essentielle (faktisk endnu mere) på dine hviledage.

Protein nedbyrdes i en række af de 20 biotilgængelige aminosyrer. Det er en del, ikke? Disse aminosyrer er byggestenene for muskelvæv. Talrige undersøgelser har afsløret fordelene ved proteinsupplementer for protein-syntese, restitution og vækst. Og hvis der nogensinde var tid til at drikke en proteinshake, så er det under dine hviledage, når dine muskler har brug for de næringsstoffer til at komme igang igen.
Stræb efter at indtage mellem 20 og 30 gram protein med hvert måltid. Brug et proteintilskud to gange om dagen, men fokuser på mad af hele fødevarer først.

Myte Nr.5 – ‘Du kan lave fedt om til muskel’

Hvordan kan den her myte stadig eksistere? Det er åndssvagt. Kort sagt, så nej, dit fedt vil ikke transofmrere sig til muskel ved at adoptere en bodybuilding-fokuseret diæt og træningsprogram. Men din krop vil forbrænde fedt som brændstof mens den smatidig øger størrelsen af dit nuværende muskelvæv. Det er et faktum.

Husk på at hvis du bruger et traditionelt bulking og cutting program, vil du tage noget fedt på under din bulkingfase. Naturligvis vil du forbrænde dette tilføjede fedt under din cutting fase. Ideen er at blive så stor som muligt, og derefter slanke sig mens man bevarer den største mængde muskelmasse som muligt. Når det så er sagt, har denne metode mistet lidt af sin popularitet her på det sidste, til fordel for et clean-bulk program året rundt.

Få styr på dine facts

Bodybuilding myter kan hurtigt ødelægge dine fremskridt, men heldigvis for dig, er du mere oplyst end du var for 10 minutter siden. Men der er ingen grund til at tage mine ord for det. Du kan søge på forskellige videnskabelige undersøgelser for at verificere disse fakta.

Hvad angår dit helbred, har du ikke råd til at tage nogen chancer. Lav din egen research med sider som NCBI. Inkluder denne vane og du vil være den der tilbageviser myter om bodybuilding.

Vær ikke bange for at supplere

Supplering med naturlige produkter er indlysende. Du vil få fordelen af hurtigere muskelvækst, uden nogen af risiciene der er associeret med brug af steroider.

CrazyBulk tilbyder en bred vifte af 100% sikre, naturlige tilskud til bodybuilding. Du bør virkelig tjekke deres udvalg hvis du er seriøst om at blive stærk hurtigt.

Er der en myte jeg ikke har nævnt, som du ville ønske kunne forsvinde? Lad mig vide i kommentarerne nedenunder!

Leave a Reply