10 Fødevarer Der Kan Dræber Testosteronniveauet

Tasty hotdog in hand. Isolated on a white background.

Har du nogensinde overvejet hvorvidt du kunne være ved at ødelægge din evne til at opbygge muskel ved at spise mad der dræber niveauerne af testosteron? Sikkert ikke. Faktisk har det sikkert aldrig strejfet de fleste mænd at madvarer der sænker niveauet af testosteron overhovedet eksisterer.

Men de eksisterer altså. Og det er på høje tid at du fjerner dem helt fra din kost, for at hjælpe dine energiniveauer, din præstation i træningscenteret og din libido.

Vær klogere og fjern disse 10 t-dræbende madvarer fra din kost lige nu, eller tag konsekvenserne:

1 Hørfrø

Hørfrø kan komme som hele frø, eller det kan blive malet. Uanset hvordan du hakker, skærer, maler eller blender det, indeholder det stadig lignaner der kan dræbet niveauet af testosteron. Hold dit indtag lavt eller helt ude af din kost. Og det gælder også færdiglavet mad der indeholder hørfrø, såsom hørfrøkiks.

2 Sodavand

Du kan måske lide dine søde drikke, men de kan skabe kaos for dine testosteronniveauer. Og sodavand er sådan en drik. Det er ganske enkelt en høj dosis flydende sukker der sænker testosteronen og har ingen forløsende kvaliteter. Regn det selv ud. Fjern det og let røven mere.

3 Konventionelt frugt og grønt

Nøgleordet her er ‘konventionelt’. Dette betyder produkter der er lavet ved brug af pesticider og kemikalier. Præcis disse pesticider og kemikalier kan slette dine t-niveauer. Frugt er ikke dårligt for dig i sig selv, men kemikalierne der kan komme med det, er bestemt. Skift til økologisk næste gang du rækker ud efter et æble i dit lokale supermarked.

4 Konventionelt kød og mejeriprodukter

Eftersom vi er inde på emnet omkring konventinelle produkter, så lad os ikke glemme konventionelt produceret kød og mejeriprodukter. Før du køber en bøf eller et kyllingebryst, så skal du overveje at det ikke er lige så rent som det sikkert ser ud ved første øjekast.

Medmindre det specifikt siger at det blev opdrættet uden hormoner og antibiotika, så er det sikkert blevet det. Og ved du hvad det betyder? Det betyder katestrofe for dine testosteronniveauer.

Hold dig til økologiske eller frilandsversioner i stedet uden hormoner og antibiotika, og det gælder også æg, ost, mælk og ethvert andet animalsk produkt.

5 Sojamælk

Selvom det ser uskyldigt ud, bør du hellere holde sojamælk ude af din morgenmadsskål. Sojamælk stammer fra sojabønner som indeholder genistein – et isoflavon der lammer testosteron og booster østrogen. Medmindre du vil have moobs, så hold dig væk!

Faktisk, så styr udenom alle slags fødevarer der kommer fra soja, for at være sikker. Men hvis du overskrider grænsen med sojaprodukter, så sørg for at de er økologiske og indtag dem i moderate mængder.

6 Donuts

Disse lækre snacks indeholder en stor mængde transfedt. Den samme type skadelige fedt der sænker niveauet af testosteron.

Derudover er donuts meget fedende og kan øge mængden af fedt i din mave. Så har du to problemer mere. Fedt i maveregionen udløser giftstoffer i systemet, som er farlige for dine organer og kan øge din risiko for at udvikle fedtlever og hjerteproblemer.

En ekstra ting at tænke over; hvis du får meget fedt om din mave, kan du have svært ved at finde din penis. Tænk lige hvordan det kan se ud næste gang du har en kvinde med hjem.

7 Øl

I fyre der kan lide at sippe fadøl hos den lokale bar hele natten, er ved at få en grim opvågning. Ved du hvad der sker når du drikker en overdreven mængde øl?

Den samme ting der sker når du spiser donuts. Du bliver fed, og du kompromitterer også din niveauer af testosteron. Plus din forbrænding tager også et hårdt slag.

Hold dit indtag af øl og enhver anden type alkohol meget sparsom for at skåne dine niveauer af testosteron fra et stort slag.

8 Hvidt brød

Zink er et meget vigtigt næringsstof for produktion af testosteron. Når du spiser mad der indeholder forarbejdet korn som hvidt brød, risikerer du mangler i testosteron-afdelingen, for du går glip af det yderst vigtige zink-indtag. Hvidt brød er et godt eksempel på mad der indeholder overbehandlet korn der mangler zink.

Nu hvor du er i gang, så undgå al mad der er lavet med hvidt mel, såsom kiks, cookies, bagels og wienerbrød. Gå altid efter fuldkornsversioner, som har alle vitaminer og mineraler intakt.

9 Popcorn

Ikke enhver slags popcorn – popcorn i mikrobølgeovnen! Der er en stor chance for at du har lavet micro-popcorn før og brændt dem fuldstændig. Det er sikkert ikke muligt at lave popcorn i mikrobølgeovnen uden at brænde det fuldstændigt.

Det er slemt nok, men det bliver værre. Indersiden af posen indeholder et lag af en giftig ingrediens kaldet perfluorooctansyre. Men du kan bare kalde det PFOA. Denne grimme lille ingrediens kan kvæle dine t-niveauer.

Det er bedst at fjerne mikro-popcorn fra din kostplan og få dem løse, som du kan lave i en luft-popper eller på komfuret.

10 Hotdogs

Nej, hotdogs er ikke blot dårlige for dig fordi de er lavet af anusser og albuer fra grise. Det er selvfølgelig heller ikke appetitligt eller sundt. Men det er ikke den primære årsag til at du bør undgå dem. Det er det plastik de er viklet rundt i.

Denne plastikbelægning er lavet af polyvinylchlorid (PVC). Det samme der bruges i konventielle konstruktionsprodukter, såsom drænfliser. Hvis du sætter pris på dit sexliv og evne til at løfte vægte, så undgå hotdogs da PVC forårsager hormonelle forstyrrelser i din krop.

Og mens du er i gang, så undgå alle madvarer der er bundet ind i plastik, såvel som vand på flaske. Det indeholder et andet testosterondræbende middel der hedder bisphenol A (BPA).

Pas på testosterondræbende madvarer

Det ironiske er, at nogle af fødevarerne der er nævnt ovenover ikke er ’dårlige’ for dig i sagens natur. Sojabønner er faktisk komplette proteiner, for eksempel. Og de har, sammen med hørfrø, et højt fiberindhold og har mange fordelagtige næringsstoffer.

Men hvis du ønsker en optimal præstation i fitnesscenteret og i soveværelset, skal du undgå disse madvarer der dræber testosteron som var det en virus. Jeg tænker at det er et lille offer for at få større fremskridt.

Testosteron-boostende tislud

Hvis du bekymret omkring dine lave T-niveauer, så overvej at give Testo-Max et forsøg.

Testo-Max indeholder D-asparaginsyre – en aminosyreregulator der danner et luteiniserende hormon. Det er dette hormon der udløser din krops produktion af testosteron. At tilføje det til din kost er en helt naturlig måde at løfte dine t-niveauer sikkert, uden steroider.

Leave a Reply